Koga Noordelijke wielercompetitie 2017

Morgen is het dan eindelijk zover, de eerst van een reeks van 8 wedstrijden.

Vanavond bij het avond eten “Papa, heb ik zo genoeg gegeten voor morgen?” Niet veel later “Papa, hoeveel rondes moet ik morgen fietsen?”. En zoals we Luna kennen “Papa, mag ik even je telefoon om buienradar te checken?”  Zo kan ik nog wel even doorgaan. Gezonde spanning voor morgen.

Na een KNWU wedstrijd waarbij Luna als vierde over de streep kwam van de groep “meisjes 9 jaar” hebben we besloten om dit jaar lekker te gaan trainen op de dinsdag en donderdag avond en de wedstrijden van de Koga Noordelijke wielercompetitie (NWC) te gaan rijden. De NWC heeft ons afgelopen jaar zeer goed bevallen, ouders die hun kinderen ongedwongen staan aan te moedigen en waarbij het plezier met zijn allen voorop staat.

Wij kijken nu al uit naar morgen ochtend, 10 uur zal het startschot vallen voor Luna, uiteraard zullen we er weer een uur van te voren zijn om rugnummer op te halen en alvast lekker warm te fietsen en hier en daar een praatje te maken met andere ouders en renners van de club of met de ouders van andere verenigingen. Hier en daar nog wat ideeën uitwisselen en toch stiekem wat verwachtingen uit te spreken.

Na de wedstrijd van Luna is het de beurt aan andere leden van de friesche leeuw, uiteraard zullen wij niet meteen na de wedstrijd naar huis toe gaan, maar als toeschouwer en zeker als aanmoediger nog blijven. Immers de wedstrijd is gereden, spanningen zijn eruit en nu is het genieten.

De KOGA Noordelijke Wielercompetitie, of kortweg KOGA NWC, is een serie laagdrempelige wedstrijden waaraan alle jeugdrenners, nieuwelingen en junioren kunnen meedoen met een KNWU basislicentie. De wedstrijden zijn zeer geschikt voor beginnende renners maar ook als trainingswedstrijd voor de meer ervaren renners.De competitie bestaat in 2017 uit een 8-tal wedstrijden, georganiseerd door 7 verschillende verenigingen in district Noord. In iedere wedstrijd kunnen de renners punten behalen welke worden opgeteld. Na de finalewedstrijd worden de eindwinnaars bekend gemaakt en volgt er een prijsuitreiking. Anders dan voorgaande jaren worden de nummers één, twee en drie na iedere wedstrijd gehuldigd.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.