Jeugdronde van Veendam

      Geen reacties op Jeugdronde van Veendam

Maandag was Luna blij verrast met haar Wilier Luna. Maar de dinsdagtraining wou totaal niet op de nieuwe fiets. Maar toen kwam de donderdagtraining. Ineens was daar het vertrouwen in de nieuwe fiets. Keurig netjes inrijden in het peloton, geen getreuzel achterin de groep. Vol gas de heuvel op. Luna had de smaak te pakken. Dan komt de vraag ” papa, wanneer zijn er weer nieuwe wedstrijden?” Enigszins verrast reageerde ik “dit weekeinde in Veendam”. Nou dan moeten we daar maar naartoe?

Dus zondagochtend met zijn allen de auto in, geleerd van het verleden dus brood en drinken mee. Eerst even lekker infietsen en dan naar de verzetcontrole, even met de fiets door de lat ter controle dat ze niet een te zwaar verzet heeft. Opstellen in de fuik en daar komt de meneer van de KNWU. in verband met de startbreedte en het aantal deelnemers gaan ze loten. Helaas pakt dit voor Luna niet zo goed uit, tweede startrij..

Maar daar was het startschot, afzetten en meteen de andere voet in klikken en trappen maar.. Zoals we luna kennen mag ze graag korte stukken sprinten, dus de eerste bocht zat ze heerlijk voorin, meende 2de of 3de plek. Maar dan komt het toch aan op duurvermogen, langzaam zakt ze af en ziet ze de ene na de andere renner haar passeren. Hier en daar probeert ze aan te zetten om bij te blijven maar helaas, de groep gaat te snel.. Maar ach.. mooie ochtend met een heerlijk temperatuurtje en lekker de zon erbij, en een geweldige wedstrijd -ervaring rijker!.

Daar was dan ineens die meneer weer van de KNWU.. “Jongedame” Wacht jij wel even op de huldiging? jij hebt namelijk de aanmoedigingsprijs gewonnen. Geen nr 1, 2 of 3 maar een aanmoedigingsprijs, vol trots mocht ze ook het podium op en op de foto.. De basis voor de volgende wedstrijd is gelegd. Lekker doortrainen en genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.